Wednesday, August 3, 2011

terase kehilangan kawan...:( *part2

assalamualaikum...ni smbungan pade en3 yg lepas....


bukan ape,,saje nk penuh kan en3 kat blog nie..rasenye xsalah kot..klw salah,,ape slhnye...??

patut ke KAWAN kite melebihkan pasangn die dari kite..???mybe yes mybe nope..!!right..??
nape perlu aku nangis saat2 nie..??kawan aku sndiri dh memlih utk "BERKAWAN" dgn care ni..aku terpakse akur dan tidak dapt merubah ape2...xtau ape yg disembunyikkan oleh mereka dan xingin ambil tahu ttg mereka..mungkin care terbaik bagi aku adalah buat hal sndiri...

aku rase yg diri aku xmatang lagi,,,but please la,,,aku masih waras utk memainkan prasaan org lain..dan jgn besikap seperti budak baru masuk skolah..!!!xperlu nk selindung ape2 dARI aku dan jgn mainkan prasaan aku..!!tu je....

p/s : otak celaru..xdpt nk pkir ape2...

terase kehilangan kawan...:(

assalamualaikum kawan2...eh,,ade kwn2 lgi ke..??

en3 kali ni agak sebak bagi diri aku sebab aku sedih ..bukan sedih sebab cinta,,tp sedih sebab kawan..kawan yg dlu pernah 1 skolah,1klas,,1taman,1tmpat mkn dan minum,,1tmpat utk mengadu msalah...smuenye bersama....gaduh bersama,,ketawe bersama,amek keputusan same2 dan smuenye bersama..
TIDAK lagi sekarang..!!masing2 dah blaja ke tmpat lain2..dan mempunyai kehidupan yg tersendiri..malah aku amat gembira bile kwn2 aku yg pernah aku syg,smbung blaja...bukan ape,,aku nk tgk kami smue berjaye dlm kehidupan dan mempunyai kehidupan yg bagus2....KAWAN...!!ape erti kawan sebenarnye...??


Kita hanya tahu berkawan tanpa mengambil tahu betapa bahayanya apabila kita tersalah memilih kawan. Hubungan persahabatan adalah hubungan yang sangat mulia kerana sahabat atau kawan boleh membentuk personaliti seseorang. Ada kawan yang sanggup berkongsi duka bersama kita dan ada yang sanggup bersusah payah dengan kita. Tetapi ada juga sahabat yang ada ketika senang dan hanya sanggup berkongsi kegembiraan sahaja, dan sebab itu aku katakan sahabat boleh menentukan corak hidup seseorang itu. Jika Sahabat . Kawan . Teman . anda seperti ini hargailah mereka insha Allah merekalah yang terbaik untuk anda PERCAYALAH!!
1
Jika kita berbakti kepadanya, dia akan melindungi kita
2
Jika kita rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kita
3
Jika kita memerlu pertolongan daripadanya, dia akan membantu kita

4
Jika kita menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik
5
Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu
6
Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya
7
Jika kita meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya
8
Jika kita berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menanyakan kesusahan kamu
9
Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu
10
Jika kita merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu
11
Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan
12
Dia membantumu menunaikan tanggungjawab serta melarang melakukan perkara buruk dan maksiat
13
Dia mendorongmu mencapai kejayaan didunia dan akhirat
Mungkin juga kita mempunyai sahabat² seperti ini yang merosakkan kita dan hanya hendak bergembira dengan kita sahaja apabila kesusahan menjelma hilang entah kemana.

p/s : sumber dari google..!




Tuesday, August 2, 2011

lover ..♥

♥ S


I NEED S


I WILL KEEP S IN MY HEART FOREVER N


N EVER ..!

Wednesday, July 27, 2011

missing like sawan ..!

assalamualaikum bloggers..:))
dh lame ohh x update blog...already at shah alam..almost 2 days at here,sejak cuti midterm ari tuh..nnti aku update event2 yg blaku mase cuti midterm arituh..
ni nk cite pasal mood mlm nie....(merindui seseorang )

xmo cite .....!





p/s : please...... ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, July 10, 2011

M.O.D.U.L sem5 (bestt broo~~)

assalamualaikum bloggers...
dh berhari2 jugk x mengomel kat blog ni kan..rase mls pon ade..tp disebabkan hati wa bnyk gmbra,,wa nk post en3 sket tentang perkmbangan wa utk modul 5 ari ni..!!

modul sem ni adelah yg terakhir ...MUNGKIN!! rasenye xperlu dh kot modul utk sem 6..hehe...letih dh rasenye..!!okey,,modul sem 5 tentang kenegaraan..rasenye tajuk modul kali ni tepat la dgn ape yg sedang berlaku kat malaysia pada masa kini..."PERHIMPUNAN BERSIH" ..!! aku sndiri pon xtau kenapa bnde tu boleh berlaku,,dan ape tujuan berlakunya perhimpunan ni..eh,,aku bukn nk cite pasal politik la,,nk cite pasal pekembangan modul kitorg..!!hehee..

mase ari sbtu,,kitorg kene dgr ceramah dari kol 8.30 pagi,,smpai 4.30 ptg..tp ade rest la...3 sesi tu..!!peh,,mmg rabak la mate nie..so,,ape yg aku buat pada hari tersebut ialah mase sesi pertama,,DGR DGN TEKUN,,sesi ke2,,MEMBACE NOVEL DGN TEKUN,, sesi ke3,,LAYAN MENGANTUK DGN TEKUN...!!ha..yg mane paling best korg rase..??
pade mulenye kitorg nk SKIP je modul tu,,tp pikir2,,xpyh la..wat pe nk skip2 kan,,menyusahkan diri..jadinye kami berjaya utk lengkapkan modul tersebut...!!
jam dh menunjukkan 4.30 ptg,,HA,,!ape lagi,,balik la......kikikkikiki..
sesi mlm pulak kitorg g MALAM GALA SIMPLY SITI...eh,,tp tu en3 yg akan dtg,...jgn lpaskan ye..hehee....

ari ahad(ari ni)..kitorg ade sesi LDK kat kolej cempaka...okey,,grup yg same ngan aku juz adli,,n pian..tapi,,kate senior kan..!pndai2 la masuk grup mane2 pon..jadinye,,kami be4 telah merncang utk melakukan sedikit kejahatan tapi halal dgn memasukkan tiqah,,wahir,,n rod ke grup aku..!!!hahahaa..pndai kan..??tadddaaaaa....mmg lah lagi best even dlm tu di bhagikan lagi kumpulan,,n kami be4 bepecah..!!hahahaa...tp xpe....still ade membe yg aku knl...1 grup 4 org,,aku grup ngan chuck,,die budak fsg,,aku dh kenal die dari modul 2,,tp xpenah beckp ngan die,,sem lpas baru nk beckp2 ngan die,,tu pon dlm fb..die agak pendiam klw betol2 jumpe,,mungkin xbrape knl kan,,tp ade jugak la beckp ngan
die wlwpun sepatah 2 kata..!hehe...ahli kumpulan aku yg ke2,,fakhrul! die dak music..muke die ade sket mcm muke membe aku faizul..nk kate sebijik tu,,korg tgk la sndiri..!!haha..fakhrul ni klaka,,kuat ketawe,,molek la klw join aku pon...1st time beckp n 1 grup ngan die,,mmg gile...die blur tp xblur..!!haha..phm..??sorg lagi grup aku,,oda...die pon dak music,,n aku knl die mase modul sem 1 lagi...but mcm biase la,,ckp xckp..hhehehe..but,,geng2 die mmg gile n happening..!!guys,,td best 1 grup ngan korg,,but sorry klw ade kekurangan dlm diri aku,,sebab aku xbape minat ttg politik ni dan xmasuk dlm kepala lngsung..!!btw,,aku xrase serik 1 grup ngan korg wlwpun kite kalah,,tp semangat dan sifat kerjasama kite tu ade...(wah,,nk ayat tacing2 plak kan..)hahaha...aku xkan lupe la kenangan kite utk ketahui definisi RUKUNEGARA,,13BTG PAKU,,TRADEMARK,,TEROWONG MANIK kite yg SESAT tu....hahaha..lawak la...!!
ape2 pon,,aku doakan korg smue berjaya n utk oda ngan fakhrul,,ni last year korg kan,,do the best k..!!
chuck,,u pon same,,capaikan impian utk bukak bisness sndiri,,n klw xde boss,,i bleh turut serta..!!hehe..juz joke...
p/s : kepade rakan2 LDK2,,wlwpun kite xdpt nk kenal dgn lebih rapat,,wktu yg diberi besame korg selama 4 jam setengah ni akan aku ingt smpai bile2....
: xlupe juge pade faci kitorg,,encik hakim....ur d best faci i've ever meet ....:))
keep in touch...!!

<3 <3 <3 <3

Tuesday, July 5, 2011

am i LOST my friends..??

assalamualaikum...agaknye dh lame xupdate blog..
gatal jari jemari ni nk update blog..!!!

xde ape sngt pon en3 nie...just nk gapil gapil kan tgn..:))

nape title lagu tuh..??.eerrmmm..ni nk habaq...suatu ketika dahulu yg penah menjadi sahabat aku tp kini mcm tiade lagi...:((
seorang insan yg slalu POKE,,LIKE dan msg aku kini tiade lagi...tiade lagi dan tiade lagi..mungkin salah dan silap itu terletak pade bahu ini,,cume aku yg xprasan...
kini,,aku tidak tahu dimana die berada dan ape yg berlaku kepada die...aku cume akan doakan yg terbaik utk die...smoge tiade ape2 yg xbaik berlaku kepade die....
ermm...prasaan dlm hati ini sedih,,tp aku akan buat seperti tiade ape2 dgn ade nye kwn2 di bilik nie..aku syg korg...:))


p/s: kawan2 ku,,( skolah/mersing) : mirna,,sha,,qimi,,nabil,,daus,,kerol,,malik,,ah yong,,ko yok,,jia xin,,
                         (uitm) :   wahir,,rod,,tiqah,,azhar,,famy,,ari,,epy,,milo,,irfan,,emir,,pian,,faizul,,
                                       aiman,,zaim,,epi,,enol, n dak2 grup a smue...
                         (roomate) cokda (dh 3 sem sebilik ngan die), midah...
(aku syg sngt kat korg ,,aku xnk kehilangan korg,,aku nk selamanye berkwn ngan korg...)
SAHABAT SELAMANYA .........





Thursday, June 23, 2011

mood : happy + unhappy

assalamualaikum..
rasenye aku dh lame xupdate blog...asyik en3 yg lame je kan..msti bosan dh nk bace,,hahaha..
okey2,,xpe..ari ni aku nk update sket la en3 utk mggu nie..:))
nnti akan dtg aku update gmbar2 kitorg ke GENTING pulak..best3...xmenang tgn ngan idea nk menulis nie..

mood happy ngan unhappy...nk tau sebab ape..??
HAPPY : sebab aku,,wahir,,ngan rod akan g ke negeri penyi..:))g sane pon sebab nk jumpe ngan abah aku..thnx la kat korg sebab sudi ikot aku balik umah bapak aku..aku sronok sngt klw dpt g ramai2...atiqah plak akan balik ke penang,,sebab die ade hal sket ngan kuarge..xpela,,len kali plak kite g k..:))
actually,,bukan kitorg be3 je yg g,,abby,,mamat,,yaya,,ngan beben pon akan menyusur ke tganu pade hari esok(jumaat) atau sabtu..memandang kan ari isnin xde klas,,kitorg pon cuti la dr mlm ni smpai isnin ..hehehe..hebat kan..

okey ...yg UNHAPPY nye,,: akaun facebook aku xboleh bukak .sebab (ce tgk!) ...ha,,kan..geram gile...dh la aku nk on9..bosan nie..aku dh masukkan password yg betol n dh deactive kan CAPS LOCK tu...tp stilll xbleh masok...aiissseeyyyy..bengang.!!
ade lagi yg membuatkan mood aku UNHAPPY
asgnment wa menggunung beb...!!xtekire dh ni..klw nk kire gune pasir pun,,aisseeyyy,,smpai ketue pon blom tentu abes kire,,ye la,,pasir mane boleh kire..hahahaha....xpela,,balikk dr bercuti nnti,,,wa akan siapkan secepat mungkin..(mampu ke??) hahahaha...insyaallah,,korg doakan la wa siap keje smuenye..:))
dah2..nk packing brg..mlm ni nek bas kat seksyn 17 ke KUALA TERENGGANU...:))

p/s : abah,,jgn tido taw..anakanda abah ngan kwn2 akan smpai subuh..:))
xsaba nie..:))

babai u olsss,...